Leuke cadeau voor de kraamvisite

De laatste jaren is het traditie van geboortebedankjes geven aan de kraamvisite, ook overgewaaid naar Nederland. In Belgiƫ is dit al een hele grote traditie en doet iedereen eraan mee.

Kraamvisite

geboortebedankjesBij een geboorte komen familie, vrienden en kennissen op kraamvisite, om de baby te ontmoeten. Ze nemen hierbij dan ook altijd een cadeau mee, want het is een traditie om een cadeau mee te nemen voor de baby, wanneer je op kraamvisite gaat. Wat nog niet een hele grote traditie is in Nederland, is ook een cadeautje aan de kraamvisite mee te geven, maar dit begint het wel de worden.

Dit word dan een geboortebedankje genoemd en het is meestal iets kleins. Zoals een foto van de baby met daarop een leuke tekst of een klein kaarsje in het blauw voor een jongetje en roze voor een meisje. Er zijn nog veel meer objecten met deze twee kleuren en zijn ook heel goedkoop.

Geen dure cadeau

De bedoeling is natuurlijk niet om een dure cadeau te geven, maar gewoon iets waaraan ze deze speciale dag kunnen herinneren. Het is ook leuk om zelf een cadeau te geven in de vorm van geboortebedankjes, wanneer je baby ook cadeaus krijgt van de kraamvisite.

This entry was posted in Trouwen.

Geef een reactie