Materiaal van steenstrips

Steenstrips worden in veel huizen gebruikt voor de wanden van de badkamer, toilet en de keuken. Dit komt doordat steenstrips makkelijk schoon te maken zijn en ze kunnen goed tegen vocht.

steen stripsDe steenstrips worden vooral van natuursteen gemaakt. Natuursteen is van zichzelf duurzaam en haast onverwoestbaar. Steenstrips gaan dan ook levenslang mee en ze worden meestal met 10 jaar garantie verkocht. In Nederland importeren we vaak de steenstrips, omdat we zelf over 1 soort natuursteen beschikken.

Natuursteen in Nederland

In Nederland hebben we nog alleen maar mergel. Mergel is een natuursteen uit Limburg en word tegenwoordig nog alleen in Sibbe gedolven. Mergel wordt ook wel voor vloertegels en wandtegels gebruikt. We hadden ook zandsteen in Nederland en het komt nog steeds in ons land voor, maar het word niet meer gedolven. Het werd vroeger wel in Gelderland nabij Winterswijk gedolven. Die groeve is helaas dicht gegaan.

Import uit het buitenland

In Nederland moeten we het vooral van de import hebben, omdat we zelf over weinig natuursteen beschikken. We importeren steenstrips dan ook uit Spanje, Duitsland en Italiƫ. Leer hier meer over op fliesenxl.com. We importeren ook veel graniet uit Belgiƫ. Graniet is een hele sterke natuursteen dat is ontstaan door het stollen van magma ondergronds. Het wordt vooral gebruikt voor het maken van vloertegels en wandtegels.

This entry was posted in Wonen.

Geef een reactie